Arkitekters verktyg

I Arkitekters verktyg undersöker arkitekten Jonas Runberger verktygen och arkitekters förhållande till representationen av idéer som man avser ska materialiseras i det byggda. Han pekar på betydelsen av att förhålla sig kritiskt reflekterande till sina verktyg. Dels för att få syn på den gräns som innebär övergången från idé till verktyg och omvänt – från verktyg till idé. Dels för att få syn på förhållandet mellan verktyg och kommunikation.

För den som vill fördjupa sig i ämnet är den här skriften oumbärlig, inte minst i en tid då arkitekters designmetoder, kommunikation och sätt att presentera sina arbeten har väckt intresse även utanför kåren.

Jonas Runberger är arkitekt verksam inom praktik, forskning och undervisning med ett särskilt intresse för designmetodikens påverkan på arkitekturens praktik. Förnärvarande undervisar han på Arkitekturskolan KTH och ansvarar för Dsearch, en utvecklingsmiljö för digital designmetodik på White Arkitekter AB. Han färdigställer även sin doktorsavhandling i arkitektur på avdelningen för Projektkommunikation på KTH.

Vetenskapsrådet Formas har bidragit till studien.

ISBN: 9789197895767
Utgivningsår: 2012
Ordinarie pris: 250 sek + moms 6 %
F-pris och pris för medlemmar: 125  sek + moms 6 %

Pris 250 :- Beställ

0 kommentarer | Kategorier: arkitektur/arkitekten

Skicka till en vän
Fler produkter i samma kategori
Kommentarer
Lägg till kommentar
 

Publikationer/Publications

Arkus medlemmar har rabatt på alla publikationer. Medlemmar köper till förlagspris, som oftast är 50 procent av försäljningspriset. Beställningen stäms av mot medlemsregistret och rabatten erhålls automatiskt. Du som är medlem får dessutom nya publikationer och forskningsrapporter skickade till dig/ditt företag direkt från tryckeriet utan kostnad.

  • Priset som visas är fullpris exklusive moms (6%).
  • Observera att fraktkostnad alltid tillkommer.
  • Återförsäljare, förlag och bokhandlare, var vänliga kontakta Arkus för F-priser eller specialrabatter.
Link to The Western Habour

Link to Energy and Architectural Design