Byggnadsmåleriets färger – material och användning

Det svenska ordet färg kan stå för både kulör och material. Den här boken handlar om byggnadsfärger som material och riktar sig till alla som vill få en större förståelse för hur olika färgtyper är uppbyggda och varför de beter sig på ett visst sätt.

Boken behandlar färgmaterialen ur ett brett perspektiv - kulturellt, historiskt, miljö- och hälsomässigt, ekonomiskt och som visuellt och taktilt uttryck. Boken ger en god överblick över färger som finns på marknaden för dig som målar och för dig som föreskriver eller beställer måleriarbeten.

Författarna är alla arkitekter SAR/MSA med lång erfarenhet av frågor som rör färg och måleri. De har tillsammans och var för sig skrivit ett flertal böcker om detta och närliggande ämnesområden.

Karin Fridell Anter är docent med speciell inriktning på färg i arkitekturen. Hon arbetar framför allt med forskning och undervisning om färg i betydelsen kulör.

Åke Svedmyr är teknologie licentiat. Han har de senaste 20 åren huvudsakligen arbetat med utvändig byggnadsfärgsättning i Stockholm och i samband med detta även med antikvariska utredningar och med material- och arbetsbeskrivningar för puts- och målningsarbeten.

Henrik Wannfors arbetar som projekterande arkitekt med speciell inriktning på färg och har undervisat i färg- och målerihistoria.

Byggnadsmåleriets färger har samproducerats av Arkus, Målaremästarna och Sveriges färgfabrikanters förening, Sveff. Publiceringsår 2010.

ISBN: 9789197895705

Ordinarie pris: 240 sek + moms 6 %
F-pris och pris för medlemmar: 120 sek + moms 6 %

 

Pris 240:- Beställ

1 kommentarer | Kategorier: material

Skicka till en vän
Fler produkter i samma kategori
Kommentarer
  • 2012-09-06 skrev Doris Kahnlund

    Hej! skulle vilja beställa 20 exemplar av ovanstående bok. Leveransadressen är: AB Färgintressenter Skeppargatan 37 11452 Stockholm Fakturaadressen är: AB Färgintressenter Org nr 556036-1742 Box 5501 114 85 Stockholm Tacksam för bekräftelse att ni mottagit beställningen. Doris Kahnlund AB Färgintressenter mail: Doris.kahnlund@ktf.se Tel 08-783 82 41

Lägg till kommentar
 

Publikationer/Publications

Arkus medlemmar har rabatt på alla publikationer. Medlemmar köper till förlagspris, som oftast är 50 procent av försäljningspriset. Beställningen stäms av mot medlemsregistret och rabatten erhålls automatiskt. Du som är medlem får dessutom nya publikationer och forskningsrapporter skickade till dig/ditt företag direkt från tryckeriet utan kostnad.

  • Priset som visas är fullpris exklusive moms (6%).
  • Observera att fraktkostnad alltid tillkommer.
  • Återförsäljare, förlag och bokhandlare, var vänliga kontakta Arkus för F-priser eller specialrabatter.
Link to The Western Habour

Link to Energy and Architectural Design