Medborgardialog – om det svåra i att mötas

Med antologin Medborgardialog – om det svåra i att mötas fortsätter Arkus att bidra till kunskaps- utveckling inom det angelägna temat medborgardialog. Redaktör för texterna i antologin är Jonna Bornemark, docent i filosofi, samt lärare och forskare vid Södertörns högskola. Hon hörs också ofta i P1s Filosofiska rummet.

Medborgardialog – om det svåra i att mötas är ett utomordentligt bra exempel på när teori och praktik förenas och lägger substantiell grund för utveckling. Om du arbetar med samhällsbyggande finns inget försvar för att inte läsa den här boken. För dig som inte har planering eller byggande som yrke så är insikter om området värda sin vikt i guld. Den byggda miljön angår oss alla, varje dag, ända in i själ och hjärta.

Texterna är resultatet av en kurs för personer som yrkesmässigt leder dialoger. Kursen är en del av det Vinnova-stödda projektet Decode på KTH Arkitekturskolan. Med utgångspunkt i egna erfarenheter och med stöd i vetenskaplig teori har kursdeltagarna reflekterat på djupet. Känslor och rationalitet bryts mot varandra, utan att avfärdas. Kunskapsfilosofi och sociologi bidrar med struktur.

Huvudpartner för Decode är KTH arkitekturskolan, Sweden Green Building Council och Tyréns.

ISBN: 978-91-980422-5-2

Arkus skrift nr 74

Redaktör: Jonna Bornemark
Utgivningsår: 2016
Ordinarie pris: 250 sek + moms 6 %
F-pris och pris för medlemmar: 125 sek + moms 6 %
Press: För bild och recensionsex kontakta kansliet info@arkus.se

Pris 250:- Beställ

0 kommentarer |

Skicka till en vän
Kommentarer
Lägg till kommentar
 

Publikationer/Publications

Arkus medlemmar har rabatt på alla publikationer. Medlemmar köper till förlagspris, som oftast är 50 procent av försäljningspriset. Beställningen stäms av mot medlemsregistret och rabatten erhålls automatiskt. Du som är medlem får dessutom nya publikationer och forskningsrapporter skickade till dig/ditt företag direkt från tryckeriet utan kostnad.

  • Priset som visas är fullpris exklusive moms (6%).
  • Observera att fraktkostnad alltid tillkommer.
  • Återförsäljare, förlag och bokhandlare, var vänliga kontakta Arkus för F-priser eller specialrabatter.
Link to The Western Habour

Link to Energy and Architectural Design