Mellanrum - Fem års seminarier om social hållbarhet och stadsutveckling i Göteborg

Oron över ökade klyftor och segregation fick 2007 kommunledningen i Göteborg att formulera uppdraget S2020. S som i social och 2020 som i långsiktighet, Delaktighet och dialog är en förutsättning för en socialt hållbar stadsutveckling. Men för det behövs också fördjupning i bästa folkbildningsanda. Det fick S2020 att i samarbete med Göteborgs stadsmuseum ta initiativ till en serie seminarier under namnet Mellanrum.

Vi har en kväll i månaden samtalat med en bred publik om segregerade och mänskliga städer, om stadsoldling, ungdomars röst, kollektivhus, slow cities, trygghetsvandringar, kriminalitet, rättvisa, gröna och täta städer, planeringens paradoxer, byggemenskaper, urban andlighet, därdet av att bo kvar, loppmarknaden som kulturell förtätning, hållbar konsumtion och mycket mer.

Efter fem år och 50 seminarier har vi sammanställt denna bokmed refereat föra att manifistera ett hållbart projekt och visa mångfalden av frågor och det engagemang som människor från olika sammanhang har för staden, Stadens liv, oväntade möten och nyteänkande människor får vin aldrig nog av. Och för det behövs mellanrummen.

ISBN: 978-91-86475-09-3

Redaktör: Claes Caldenby
Utgivningsår: 2013
Utgiven av: Göteborgs stadsmuseum och S2020
Ordinarie pris: 55 sek + moms 6 %
F-pris och pris för medlemmar: 30 sek + moms 6 %

Pris 55:- Beställ

0 kommentarer |

Skicka till en vän
Kommentarer
Lägg till kommentar
 

Publikationer/Publications

Arkus medlemmar har rabatt på alla publikationer. Medlemmar köper till förlagspris, som oftast är 50 procent av försäljningspriset. Beställningen stäms av mot medlemsregistret och rabatten erhålls automatiskt. Du som är medlem får dessutom nya publikationer och forskningsrapporter skickade till dig/ditt företag direkt från tryckeriet utan kostnad.

  • Priset som visas är fullpris exklusive moms (6%).
  • Observera att fraktkostnad alltid tillkommer.
  • Återförsäljare, förlag och bokhandlare, var vänliga kontakta Arkus för F-priser eller specialrabatter.
Link to The Western Habour

Link to Energy and Architectural Design