Om arkitektur - ur ett pågående samtal

Ny omarbetad utgåva! "Ur ett pågående samtal om arkitektur" är en hjälp på vägen att närma sig det vida och betydelsefulla område som vi kallar arkitektur. Boken, som är en utvidgad upplaga av den första utgåvan från 2002/2005 riktar sig både till dig som arbetar inom planering och byggande och till dig som är intresserad lekman. Urvalet av texter, samt översättningar, har gjorts av Claes Caldenby och Fredrik Nilsson.I mängden av böcker om arkitektur saknas litteratur att sätta i händerna på den nyfikna nybörjaren - en bok som på ett fint och tillgängligt sätt introducerar läsaren i arkitekturens värld. Denna antologi i pocketformat med titeln Ur ett pågående samtal om arkitektur som Arkus gav ut första gången 2002 är ett försök att fylla den luckan.

I nyutgåvan av boken har Claes Caldenby och Fredrik Nilsson från Chalmers valt 34 texter ur arkitekturlitteraturen, från Vitruvius två tusen år gamla traktat till en uppsats skriven av en arkitektstuderande. Flera av texterna är här för första gången översatta till svenska.

Kriteriet för urvalet har varit enkelhet och djup. Förhoppningen är att texterna ska vara lockande och tillgängliga och bjuda in såväl lekmannen som den som har erfarenhet av arbete inom samhällsbyggnadsområdet, till arkitekturen som värld och livsbetingelse.

Boken spänner från stadsbyggande till inredning, från begreppsdiskussion till skönlitteratur. Texterna är ordnade efter en fritt associativ logik där det ena ger det andra i ett samtal tvärs över tid och rum. Till boken hör också en serie bilder valda av konstnären/fotografen Mikael Olsson. De ska ses som fristående inlägg i ett pågående samtal om arkitektur.

ISBN: 9789197895798

Utgivningsår: 2011
Ordinarie pris: 94 sek + moms 6 %
F-pris och pris för medlemmar: 47  sek + moms 6 %

 

 

Pris 94:- Beställ

0 kommentarer | Kategorier: arkitektur/arkitekten

Skicka till en vän
Fler produkter i samma kategori
Kommentarer
Lägg till kommentar
 

Publikationer/Publications

Arkus medlemmar har rabatt på alla publikationer. Medlemmar köper till förlagspris, som oftast är 50 procent av försäljningspriset. Beställningen stäms av mot medlemsregistret och rabatten erhålls automatiskt. Du som är medlem får dessutom nya publikationer och forskningsrapporter skickade till dig/ditt företag direkt från tryckeriet utan kostnad.

  • Priset som visas är fullpris exklusive moms (6%).
  • Observera att fraktkostnad alltid tillkommer.
  • Återförsäljare, förlag och bokhandlare, var vänliga kontakta Arkus för F-priser eller specialrabatter.
Link to The Western Habour

Link to Energy and Architectural Design