Space syntax – ett analysverktyg för planering och utvärdering av arkitektur och byggd miljö

Skriften behandlar space syntax som teori och metodik och ger även den historiska bakgrunden. Den riktar sig till alla som kommer i kontakt med space syntax i arbetet, samt till dig som har ett intresse för kunskap om samband mellan människor och byggd miljö.

Space syntax - ett analysverktyg för planering och utvärdering av arkitektur och byggd miljö handlar om en metod som ger sig i kast med att hitta mätbara samband mellan människors beteenden och byggd miljö. Skriften ger en bra bas för arkitektur- och planeringsstuderande, eller beställare som vill skaffa sig bättre kännedom om hur metoden fungerar, vad den täcker in och grunden för tolkning av data.

Författare är Björn Ekelund och Daniel Koch:

Björn Ekelund är arkitekt MSA och tekn. dr. Idag är han verksam som universitetslektor vid Luleå tekniska universitet (LTU) och som praktiserande arkitekt vid Sweco Architects.

Daniel Koch är arkitekt MSA och tekn. dr. Idag är han verksam som forskare, lärare och ansvarig för doktorandprogrammet på Arkitekturskolan KTH och som praktiserande arkitekt vid Patchwork Architecture Laboratory.

 

Arkus skrift nr 69

ISBN: 978-91-980422-1-4

Utgivningsår: 2012

Ordinarie pris: 160 sek + moms 6 %

F-pris och pris för medlemmar: 80 sek + moms 6 %

Press: För bild och recensionsex kontakta kansliet info@arkus.se

Pris 160:- Beställ

0 kommentarer |

Skicka till en vän
Kommentarer
Lägg till kommentar
 

Publikationer/Publications

Arkus medlemmar har rabatt på alla publikationer. Medlemmar köper till förlagspris, som oftast är 50 procent av försäljningspriset. Beställningen stäms av mot medlemsregistret och rabatten erhålls automatiskt. Du som är medlem får dessutom nya publikationer och forskningsrapporter skickade till dig/ditt företag direkt från tryckeriet utan kostnad.

  • Priset som visas är fullpris exklusive moms (6%).
  • Observera att fraktkostnad alltid tillkommer.
  • Återförsäljare, förlag och bokhandlare, var vänliga kontakta Arkus för F-priser eller specialrabatter.
Link to The Western Habour

Link to Energy and Architectural Design