Till nytta, nöje och förtret - om nyttobyggnader i stadsmiljö

I stadsrummet finns byggnader som alla kan se - men som inte alltid tilldelas tillräcklig omsorg; transformatorer, toaletter, kiosker, gatukök, hållplatser, telefonboxar, panncentraler, cykelställ, väderskydd, torgstånd, parkeringshus, musikpaviljonger, återvinningsstationer, informationspelare mm.

Syftet med den bok som Arkus nu ger ut är att lyfta fram dessa byggnaders existens i ljuset för att visa hur deras närvaro påverkar helhetsintrycket av stadens vardagsrum, så att även de omfattas av en medveten gestaltning.

Boken innehåller en genomgång av olika sorters nyttobyggnader där frågor om gestaltning, anknytning och funktion exemplifieras med ett rikt bildmaterial från hela Norden. Författaren arkitekt SAR/MSA Bente Plöen har också tagit alla bilder.

Bokinfo: 28478093

Utgivningsår: 2002
Ordinarie pris: 200 sek + moms 6 %
F-pris och pris för medlemmar:  100 sek + moms 6 %

Pris 200:- Beställ

0 kommentarer | Kategorier: väg stad region och landskap

Skicka till en vän
Fler produkter i samma kategori
Kommentarer
Lägg till kommentar
 

Publikationer/Publications

Arkus medlemmar har rabatt på alla publikationer. Medlemmar köper till förlagspris, som oftast är 50 procent av försäljningspriset. Beställningen stäms av mot medlemsregistret och rabatten erhålls automatiskt. Du som är medlem får dessutom nya publikationer och forskningsrapporter skickade till dig/ditt företag direkt från tryckeriet utan kostnad.

  • Priset som visas är fullpris exklusive moms (6%).
  • Observera att fraktkostnad alltid tillkommer.
  • Återförsäljare, förlag och bokhandlare, var vänliga kontakta Arkus för F-priser eller specialrabatter.
Link to The Western Habour

Link to Energy and Architectural Design