Västra Hamnen – lärdomar och erfarenheter

Utvecklingen av stadsdelen Västra Hamnen i Malmö startade med bomässan Bo01 år 2001. Då visades för första gången ett exempel i full skala på den hållbara framtidsstaden. Sedan dess har utvecklingen fortsatt med många nya och intressanta etapper som Dockan, Varvsstaden, Flagghusen och Fullriggaren. Västra Hamnen har blivit en vallfärdsort för såväl beslutsfattare som professionella stadsplanerare och arkitekter från hela världen, som här hittar ett av de mest utvecklade exemplen på hållbar stadsutveckling.

Västra Hamnen har uppmärksammats för sina hållbara och attraktiva bostäder men samtidigt har högskolan, närings­ livet och företagsetableringarna utvecklats. En gång i tiden var Västra Hamnen Malmös största arbetsområde när varvs­ industrin Kockums blomstrade. Nu är det än mera blomst­ rande och fler arbetar här idag än under varvets storhetstid. Samtidigt har Västra Hamnen blivit en tillflyktsort för alla Malmöbor och är ett av stadens populäraste utflyktsmål.

Denna bok har skrivits av en rad initierade personer som sammanfattar utvecklingen i Västra Hamnen när den nu är utbyggd till hälften. Här ges inblickar i allt från planering och ekologisk teknik till hur Västra Hamnen har tagits emot och kommenterats runt om i världen. Redaktör har varit Bengt Persson.

Arkus skrift nr 70

ISBN: 978-91-978664-4-6

Utgivningsår: 2013

Ordinarie pris: 400 sek + moms 6 %

F-pris och pris för medlemmar: 250 sek + moms 6 %

Press: För bild och recensionsex kontakta kansliet info@arkus.se

Pris 400:- Beställ

2 kommentarer |

Skicka till en vän
Kommentarer
  • 2013-05-22 skrev Anonym

    Hej ! Vill beställa 1 ex av ovanstående bok till vårt bibliotek. Tack på förhand Ingegärd Holmquist

  • 2013-10-24 skrev Anonym

Lägg till kommentar
 

Publikationer/Publications

Arkus medlemmar har rabatt på alla publikationer. Medlemmar köper till förlagspris, som oftast är 50 procent av försäljningspriset. Beställningen stäms av mot medlemsregistret och rabatten erhålls automatiskt. Du som är medlem får dessutom nya publikationer och forskningsrapporter skickade till dig/ditt företag direkt från tryckeriet utan kostnad.

  • Priset som visas är fullpris exklusive moms (6%).
  • Observera att fraktkostnad alltid tillkommer.
  • Återförsäljare, förlag och bokhandlare, var vänliga kontakta Arkus för F-priser eller specialrabatter.
Link to The Western Habour

Link to Energy and Architectural Design