Bortom Köket
Projekttitel
Bortom Köket
Projektledare
Anders Linde – Arkitekt, hållbarhetsspecialist
Övrig medverkande
Kaj Granath – Forskare Chalmers
Frans Magnusson – White Research Lab
Jonas Runberger – Prof. Chalmers, Dsearch på White arkitekter.
Tidplan
Påbörjas 2021 augsti
Avslutas 2022 december
Sammanfattning
Ätande förutsätter jordbruk, transport, förvaring, beredning, försäljning, tillagning och servering. Denna komplexa infrastruktur mynnar i hemmet ut i köket, ett rum som förändrats marginellt de senaste 60 åren. Ätandet är en basal kroppslig funktion som dessutom är tätt sammankopplad med samhälle, teknologi och kultur. Genom att ifrågasätta de värden som präglar dagens kök och istället utgå från ätandets grundprinciper i kombination med dagens förutsättningar kan vi hitta ekologiska, sociala och ekonomiska hållbarhetsvinster.
Läs rapporten här!
Förslag till resultatredovisning och nyttiggörande till projektet
1) Illustrerad rapport
2) Arkus Nätverksträff