Bortom Köket
Ätande förutsätter jordbruk, transport, förvaring, beredning, försäljning, tillagning och servering. Denna komplexa infrastruktur mynnar i hemmet ut i köket, ett rum som förändrats marginellt de senaste 60 åren. Ätandet är en basal kroppslig funktion som dessutom är tätt sammankopplad med samhälle, teknologi och kultur. Genom att ifrågasätta de värden som präglar dagens kök och istället utgå från ätandets grundprinciper i kombination med dagens förutsättningar kan vi hitta ekologiska, sociala och ekonomiska hållbarhetsvinster.
Projektet är en av Arkus Zoom21 utlysning 6 beviljade projekt. Arkus bjuder representanter från projektgruppen till att presentera resultatet. Läs mer om projekte här!
Du som deltagare får också möjlighet till att ta del av samtalet och ställa frågor till projektgruppen.
Varmt Välkomna att anmäla dig nedan.
𝗗𝗮𝘁𝘂𝗺 𝗼𝗰𝗵 𝘁𝗶𝗱
2023-01-25 kl. 8-9.00
𝗣𝗹𝗮𝘁𝘀
Via länk (skickas vid anmälan)
Vi bjuder in
-Anders Linde, Arkitekt, hållbarhetsspecialist
-Frans Magnusson, Licentiate, SAR/MSA, Design Developer Dsearch , R&D Coordinator WRL, White arkitekter AB
-Olof Philipson, Ordförande i Arkus stiftelsen och föreningen
Program
8.00-8.05 Välkomnar, Arkus ordförande Olof Philipson
8.05-8.20 Presentation av projektgruppen
8.20-8.45 Panelsamtal
8.25-9.00 Frågor från chatten
Frågor? mejla oss
info@arkus.se